Президентът Румен Радев се срещна днес с министъра на обществените разходи,

...
Президентът Румен Радев се срещна днес с министъра на обществените разходи,
Коментари Харесай

Радев обясни ключа към българската икономика с две думи

Президентът Румен Радев се срещна днес с министъра на публичните разноски, националния проект за развиване и промените в Ирландия и ръководител на Еврогрупата Паскал Донаху, който е на посещаване в България. 

Силната и конкурентоспособна стопанска система е най-надеждният фактор към съхраняването на националния суверенитет, постигането на резистентен напредък и основаването на солидна основа за продължаващо задълбочаване на процеса на европейска интеграция на България, уточни президентът на страната ни.

Държавният глава акцентира, че предвидимостта в доставките и ниските цени на енергийните ресурси са в основата на икономическата непоклатимост и конкурентоспособността.

Във връзка с това Румен Радев открои постигнатото от страната ни, в това число с дейностите на служебното държавно управление, за гарантиране на стабилността и надеждността на енергийните доставки в изискванията на поредност от рецесии, оповестиха от " Дондуков " 2. Въвеждането в употреба на интерконектора Гърция-България, присъединяване на страната ни в построяването на терминала за полутечен газ в Александруполис, въведената в употреба междусистемна газова връзка България-Сърбия, самодейността на страната ни „ Solidarity Ring ” за доставки на спомагателни количества природен газ от Азербайджан за Европа, както и обезпечения от „ Боташ “ свободен достъп до терминалите за полутечен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, основават условия за постоянна и предвидима бизнес среда, както и благоприятни условия за увеличение на размера на задграничните вложения в България, допълват от президентството.

Паскал Донаху осведоми президента за срещите си досега в София, както и за готовността си да подпомогне българското правителство в напъните за реализиране на всички стопански критерии за присъединяване към еврозоната, като открои смисъла на преодоляването на инфлацията.

 По време на срещата на „ Дондуков “ 2 беше изразен общ блян за следващо задълбочаване на двустранното съдействие сред България и Ирландия. Президентът Радев насочи покана към своя ирландски сътрудник президента Майкъл Хигинс да посети страната ни, съобщи Дарик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР